Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Londonu

Nadal i Federer nastupaju u dublu na “Laver Cupu”

laver cup (1)

Nadal i Federer su nastupili u dublu na “Laver Cupu” u Pragu 2017. godine

Teniseri Rafael Nadal i Roger Federer potvrdili su da će zajedno nastupiti na petom “Laver Cupu” u Londonu, koji će biti održan u “O2” Areni od 23. do 25. septembra.

Oba tenisera će zastupati ekipu Evrope u borbi protiv ekipe svijeta u pokušaju da osvoje “Laver Cup” peti uzastopni put pod vodstvom kapitena Bjorna Borga.

Nadal je prošlog mjeseca osvojio Australian Open za rekornu 21. Grand slam titulu, a prvi mu je čestitao veliki rival i prijatelj, Švicarac Roger Federer, koji je izjavio da je presretan što će zajedno braniti boje Evrope u Londonu.

– Jedva čekam da se vratim takmičenjima i Laver Cup se nalazi u mojim planovima. Nije tajna da volim taj događaj koji se održava u jednom u najboljih gradova svijeta. Rafa je nevjerovatna osoba i inspiracija meni i mnogim drugim ljudima diljem svijeta. Poslao mi je poruku nakon prošlogodišnjeg turnira u Bostonu i predložio da u Londonu nastupimo u dublu, što sam rado prihvatio – kazao je Federer.

Nadal i Federer su nastupili u dublu na “Laver Cupu” u Pragu 2017. godine.

– Predložio sam dubl Rogeru i izgleda da je prihvatio. Sada samo trebamo uvjeriti kapitena Borga. Roger je veliki dio moje karijere, veliki rival i prijatelj. Biti u ekipi Evrope je odlično i zajednički nastup u dublu je odličan za obojicu u ovom periodu naših karijera – izjavio je Nadal.

“Laver Cup” će trajati tri dana i takmičit će se šest najboljih tenisera Evrope protiv šest najboljih tenisera iz ostatka svijeta.