Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

O sjednici PDPSBiH

Šarović: SNSD treba da uživa jer je danas njihov dan

sarovic
Mirko Šarović napunio je 65. godina 16. septembra i po osnovu starosti uz pravo na otpremninu na jedan dan poslan u mirovinu.

Neophodno je suspendirati ili prolongirati primjenu tog zakona dok to pitanje ne bude riješeno kroz dogovor u BiH – poručio je Borenović

Predstavnici poslanika Srpske demokratske stranke (SDS), Partije demokratske partije i Demokratskog narodnog saveza (DNS) odbili su učestvovati u radu današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predsjednik PDP-a i poslanik te stranke u Predstavničkom domu Branisalv Borenović kazao je da je očigledno da je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) danas prihvatio i legalizirao izmjene Krivičnog zakona koje je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko kojima je zabranjeno negiranje genocida i veličanje ratnih zločina.

Taj zakon nazvao je “Inzkov zakon”, dodajući da je ta stranka pristupila novom poslaničkom klubu koji je nazvao “Inzkov poslanički klub”.

– Neophodno je suspendirati ili prolongirati primjenu tog zakona dok to pitanje ne bude riješeno kroz dogovor u BiH – poručio je Borenović.

Predsjednik SDS-a i poslanik te stranke u Predstavničkom domu PSBiH Mirko Šarović naveo je da SNSD treba da uživa jer je danas njihov dan kada će se sa svojim koalicionim partnerima dogovarati o kreiranju današnje sjednice Predstavničkog doma.

– Obzirom da su zaključci Narodne skupštine Republike Srpske konfuzni, mi ćemo se unutar ovog bloka konsultirati i odrediti za narednu sjednicu Predstavničkog doma – rekao je Šarović.

Poslanici iz RS-a još od jula odbijaju učestvovati u radu državnih institucija od kada je zakon nametnut, a poslanici SNSD-a Milorada Dodika ni danas nisu došli na sjednicu osim što su odlučili prisustvovati glasanju.