Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nadal: Ja sam običan čovjek, nikada ne idem u pratnji tjelohranitelja

nadal

Rafael Nadal je, nakon plasmana u drugo kolo Roland Garrosa pobjedom nad Benoitom Paireom, u tri seta, 6:1, 6:4, 6:1, istakao da je veoma zadovoljan svojom igrom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Sretan sam što sam turnir započeo pobjedom. Nisam imao lakog protivnika u prvoj rundi, to je sasvim očigledno. On je veoma nezgodan igrač i imao je ove godine nekoliko dobrih pobjeda. Izašao sam na teren s dosta poštovanja prema njemu”, kazao je Nadal.

Na pitanje novinara o opsežnim mjerama sigurnosti na turniru u Parizu, Španac je kazao kako je dobro da je sigurnost na visokom nivou.

“Mislim da je sjajno što imamo ovoliku sigurnost. Ne želim kazati ništa loše u vezi s time, ali je svijet danas pomalo lud. Zato je bolje imati sigurnost, zar ne?”, rekao je Nadal.

Dodao je ipak kako se uvijek, gdje god da ide, kreće bez tjelohranitelja.

“Nisam osoba koja voli oko sebe obezbjeđenje. Uvijek po svijetu idem bez njih. Slobodan sam to kazati zato što ih nikad ne angažujem. Sasvim sam običan čovjek. Ali, na ovako velikim događajima, važno je da da svako dobije odgovarajuću sigurnost. Za publiku, za igrače i za sve druge ipak je važno da budu na sigurnom”, kazao je Španac.

Nadal će se u narednoj rundi sastati s Holanđaninom Robinom Haaseom.