Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kralj šljake

Nadal savladao Đokovića i osvojio Rim deseti put u karijeri

Nadal

Srbijanski teniser imao je dvije brejk lopte u petom gemu trećeg seta, ali ih je Rafa “poništio”. Nakon toga Nadal je zaigrao fantastično

Rafael Nadal pobijedio je Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Rimu rezultatom 2:1 (7:5, 1:6, 6:3), a Španac je tako došao do svoje desete titule na ovom turniru i po ko zna koji put opravdao svoj nadimak Kralj šljake.

Đoković je imao 2:0 na startu meča kada je napravio brejk u drugom gemu, ali uslijedio je ribrejk Nadala. Oba tenisera su držala servis sve do 11. gema kada je španski teniser oduzeo servis svom protivniku, a zatim odservirao za 7:5.

Nadal je popustio u drugom setu, a to je prvi reket svijeta iskoristio. Đoković je napravio dva brejka, tako da je dobio set uvjerljivo sa 6:1 i otišlo se u treći odlučujući set.

Srbijanski teniser imao je dvije brejk lopte u petom gemu trećeg seta, ali ih je Rafa “poništio”. Nakon toga Nadal je zaigrao fantastično. Odmah je napravio brejk. Đoković je na svoj servis spasio jednu meč loptu Nadala u osmom gemu, ali je nakon toga Španac završio posao na svoj servis i dobio set sa 6:3, a time i meč sa 2:1.

Ovo je bio 102. uzastopni meč u kojem Nadal nije izgubio na šljaci kada je osvojio prvi set. Fascinantno.