Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Približava se Federeru

Nadal savladao Medvedeva i osvojio 19. Grand slam karijere

Nadal US Open

Za popularnog Rafu je to bio 19. Grand slam u karijeri, pa je tako prišao Rogeru Federeru na samo jedan Slam zaostatka. Švicarac ih ima 20, a Đoković je treći sa 16

Španac Rafael Nadal osvajač je US Opena, nakon spektakularnog finala u kojem je sa 3:2 u setovima savladao ruskog tenisera Danila Medvedeva. Za popularnog Rafu je to bio 19. Grand slam u karijeri, pa je tako prišao Rogeru Federeru na samo jedan Slam zaostatka. Švicarac ih ima 20, a Đoković je treći sa 16.

Nakon sat i četiri minute borbe, prvi set je dobio Nadal sa 7:5. U drugom setu Španac je odigrao još bolje i slavio sa 6:3 i tada se činilo da je Medvedev u bezizlaznoj situaciji.

Međutim, Rus je skupio snage i treći set okreće u svoju korist sa 7:5, da bi i u četvrtom setu ponovio istu igru, slavio sa 6:4 i uveo finalni duel u peti odlučujući set.

U petom setu, Nadal pri rezultati 2:2 pravi break, što se ispostavilo kao ključno za osvajanje 19. Grand slam titule u spektakularnom finalu koje je trajalo četiri sata i 54 minute.

MEDVEDEV (5) – NADAL (2) 5:7, 4:6, 7:5, 6:4, 4:6