Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog povrede

Nadal se povlači s Wimbledona

nadal yt

Doktori su potvrdili da se radi o rupturi veličine sedam milimetara pa je bilo nejasno hoće li Nadal uspjeti zaigrati u polufinalu, a danas u 14 sati odradio je trening na 10. terenu Wimbledona, onome koji je zatvoren za javnost i na kojem nema pristupa kamera, iako to nije bio prvobitni plan

Rafael Nadal sutra neće zaigrati u polufinalu Wimbledona protiv Nicka Kyrgiosa. Španski teniser povlači se s Wimbledona zbog povrede, objavio je novinar Timesa Stuart Fraser, koji događanja na Wimbledonu prati s lica mjesta, a kasnije su potvrdili i ostali mediji. Kyrgios će tako bez borbe ući u finale i čekati boljeg iz dvoboja Novaka Đokovića i Camerona Norrieja.

Podsjetimo, Nadal je danas saznao rezultate pregleda koji je odradio nakon što je jučer u pet setova pobijedio američkog tenisača Taylora Fritza. Već prije meča osmine finala Wimbledona i meča protiv Botica van de Zandschulpa javili su se bolovi u abdomenu na koje se Nadal žalio, a danas je utvrđeno da mu je napukao mišić.

Doktori su potvrdili da se radi o rupturi veličine sedam milimetara pa je bilo nejasno hoće li Nadal uspjeti zaigrati u polufinalu, a danas u 14 sati odradio je trening na 10. terenu Wimbledona, onome koji je zatvoren za javnost i na kojem nema pristupa kamera, iako to nije bio prvobitni plan.

Marca je pisala da Nadal silno želi nastupiti u polufinalu, ali i da je pod svaku cijenu htio izbjeći kamere nakon što je saznao potencijalno katastrofalne vijesti. Nadal je i jučer imao problema, a snimak njegovog oca koji mu je savjetovao da se povuče s terena i preda meč Fritzu obišao je svijet. Nadal je tada odbio savjet i pobijedio, ali sada se morao povući.