Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španski teniser

Nadal: Teško mi je, ne mogu prihvatiti šta se događa

rafael nadal – IPA – PIXSELL

Za devet dana počinje Roland Garros, Grand Slam turnir na kojem Nadal traži 14. titulu. Pitali su ga hoće li ga ozljeda spriječiti da to ostvari

Rafael Nadal ispao je u trećem kolu Masters turnira u Rimu. Nakon što je sa 6:1 dobio prvi set protiv Denisa Šapovalova, kanadski teniser okrenuo je meč i dva seta dobio s 5:7 i 2:6 poslije dva sata i 40 minuta igre. Nadal je nakon meča potvrdio kako je opet imao problema sa stopalom.

“Stopalo me ponovno boljelo. Ja živim s ozljedom, nije to ništa novo. To me prati”, izjavio je jedan od najboljih tenisera u historiji.

“Nažalost, moja je svakodnevica jako teška. Ponekad mi je teško prihvatiti situaciju. Počelo me boljeti sredinom drugog seta. Više nisam mogao igrati. Ne želim ništa oduzeti Denisovoj pobjedi. Bravo za njega”, dodao je Nadal.

Višestruki osvajač turnira u Rimu nedavno se vratio nakon što je u martu bio ozlijeđen. Prošle sedmice poražen je od sunarodnjaka i nadolazeće zvijezde Carlosa Alcaraza u četvrtfinalu turnira u Madridu. Bio je potresen što ga je ozljeda omela na još jednom turniru, iako je riječ o dugotrajno neugodnom stanju.

“Otkako sam se vratio, situacija sa stopalom je poprilično teška. Teško je trenirati dan za danom. Potrebno je dobro se kretati kako bih bio na najvišem nivou, a ja to ne mogu svakodnevno činiti. Najteže mi je što u posljednje vrijeme igram puno bolje. Bolje sam ušao u meč.”

Za devet dana počinje Roland Garros, Grand Slam turnir na kojem Nadal traži 14. titulu. Pitali su ga hoće li ga ozljeda spriječiti da to ostvari.

“Ne znam što će se dogoditi u idućim danima. Vrijeme je da prihvatim situaciju i borim se. Nastavit ću sanjati o svojim ciljevima”, rekao je pa nastavio:

“Za početak je važno ne osjećati bolove kako bih mogao trenirati. Uz mene će na Roland Garrosu biti liječnik, što pomaže. Tokom dobrih i loših dana moraš cijeniti sve dobro što se dogodilo, dok u danima poput današnjeg moraš prihvatiti što se događa i ići dalje.”