Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup hnk

Lopov nakon pljačke bježao čamcem preko jezera, na kraju je ipak uhvaćen

Jablaničko jezero, Bosna i Hercegovina
16.08.2019., Jablanicko jezero, Bosna i Herrcegovina - Voznja brodom na Jablanickom jezeru idealan je bijeg od vrucina. rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Budući da je ista kladionica opljačkana dvije večeri ranije i to uz prijetnju nožem, uposlenica je prepoznala da je riječ o istom razbojniku te je uz vrisku pobjegla ispred kladionice

Konjički policajci uhapsili su sinoć 18-godišnjeg D.S., nakon razbojničkog pohoda u kladionici u mjestu Čelebići, a njegovom hapšenju je prethodila cijela drama.

Naime, kako je rečeno iz MUP-a HNK, policija je prijavu o razbojništvu dobila sinoć u 21:40 sati, kada je 18-godišnjak s maskom, kapuljačom i sunčanim naočalama došao do kladionice u trenutku dok se uposlenica nalazila ispred objekta.

Budući da je ista kladionica opljačkana dvije večeri ranije i to uz prijetnju nožem, uposlenica je prepoznala da je riječ o istom razbojniku te je uz vrisku pobjegla ispred kladionice, javlja Avaz.

On je nakon toga ušao u objekt i zgrabio njenu torbu te pobjegao u pravcu Jablaničkog jezera, gdje je ukrao čamac i pokušao pobjeći.

U međuvremenu su alarmirani policajci, kojima su mještani dali čamce te su ga patrole uspjele sustići i lišiti slobode. O događaju je upoznat nadležni tužilac te su poduzete sve neophodne mjere.