Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Nadal: Žao mi je što nema Đokovića na US Openu, ali…

nadal yt

Situaciju oko Đokovića je uoči početka turnira komentirao Rafael Nadal

Novak Đoković neće nastupiti na zadnjem grand slamu sezone koji u ponedjeljak počinje u Njujorku. Nakon što je propustio Australian Open zbog odluke da se ne vakciniše, srbijanski teniser iz istog razloga ne može igrati ni u Njujorku.

Situaciju oko Đokovića je uoči početka turnira komentirao Rafael Nadal.

“Lično mi je žao što ga nema na US Openu. Uvijek je veliki gubitak za svaki turnir kad na njemu nema jednog od najboljih igrača u historiji. To je gubitak i za turnir i za navijače i za nas igrače jer uvijek želiš igrati protiv najboljih”, rekao je Nadal i nastavio:

“S druge strane, svaki sport je veći od sportaša. Ja sam također propustio puno turnira u karijeri zbog povreda. Prošle godine nisam bio u Njujorku, nije me bilo ni prije tri godine, ali turnir se održao i bez mene. Život se nastavio. Tenis će se igrati i nakon Novaka i mene i Rogera i to je to.“

Rafael Nadal u New York dolazi s 22 grand slam titule i eventualnom pobjedom pobjegao bi Đokoviću na dva grand slama razlike. Srbijanac ima 21 titulu, a Roger Federer, koji također neće igrati u Njujorku, jednu manje.