Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

toni nadal

Nadalov stric: Naravno da je Rafa navijao za Đokovića

djokovic federer

Ovako objašnjava zašto je Federer ispustio siguran trijumf: “Sve mu je išlo u prilog, a onda je srljao i želio završiti ključni poen prebrzo. Možda je u tom trenutku falio povik iz njegovog boksa da to ne radi”

Toni Nadal, stric i trener velikana s Mallorce, otkrio je za koga je njegov nećak navijao u epskom finalu Wimbledona između Đokovića i Federera u nedjelju rekavši da se ne slaže s tvrdnjom da je to najbolje finale u All England Clubu.

“Ja sam navijao za Federera, ali Rafa je bio za Đokovića, a razlog za to je logičan. Prije tog finala Federer je na listi osvajača Grand Slamova bio na prvom mjestu s 20, Rafa drugi s 18, a Đoković treći s 15 naslova. Zato je Rafa želio da Novak pobijedi kako mu se Roger ne bi udaljio na prvom mjestu.”

Toni Nadal se ne slaže da smo u nedjelju gledali najbolje finale Wimbledona u itoriji: “Ne, najbolje je bilo ono 2008. koje su igrali Nadal i Federer. Imam statističke podatke koji to dokazuju. Meč koji smo sada gledali bio je jako dobar, živ, jedan od onih koji se pamte. Imao je sve sastojke koje takav meč treba imati. Pa te Federerove dvije propuštene meč-lopte, pa dužina meča… Ali imam podatke koji govore da je finale 2008. bilo bolje”, prenosi Index.hr.

Ovako objašnjava zašto je Federer ispustio siguran trijumf: “Sve mu je išlo u prilog, a onda je srljao i želio završiti ključni poen prebrzo. Možda je u tom trenutku falio povik iz njegovog boksa da to ne radi.”

Idući Grand Slam je US Open, a Nadal senior prognozira: “Đoković je favorit jer je osvajanjem Australian Opena i Wimbledona ušao u seriju, ali Nadal mu puše za vrat pobjedama u Rimu i Roland Garrosu.”