Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijem kod Hadžiemrića

Najbolja bh. sportašica Larisa Cerić posjetila Travnik

Hadziemric Ceric

Čestitavši najboljoj bh. sportašici na postignutim rezultatima, načelnik Hadžiemrić kazao je da je počašćen što je danas imao priviliegiju da, u ime svih stanovnika Travnika, zahvali Larisi Cerić

Bh. judašica Larisa Cerić, koja je posljednjih godina u vrhu svjetske judo rang liste, nastavlja bilježiti impresivne rezultate i ispisivati sportsku istoriju BiH, rečeno je u utorak tokom njene posjete Općini Travnik.

Istaknutu judašicu i njenog trenera Branislava Crnogorca ugostio je načelnik Travnika Admir Hadžiemrić, a tokom razgovora je naglašeno da Larisa Cerić predstavlja ponos rodnog grada i inspiraciju mnogim mladim sportistima.

– Rođena sam u Travniku, ovdje odrasla i tu su krenuli moji prvi judo koraci. Počela sam trenirati u Judo klubu “Travnik” i tu sam i zavoljela taj sport, ali sam, naravno, prije nekih 13 godina odselila u Sarajevo kako bih nastavila karijeru, jer su tamo, ipak, bolji uslovi. Međutim, volim doći u ovaj grad i mnogo mi znače sve čestitke koje dobijem svaki put kad osvojim neko priznanje i medalju – kazala je Cerić.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim uspjesima najbolje bh. judašice, poput osvajanja srebrne medalje na Evropskim igrama u Minsku, a istaknuta su i velika očekivanja kada je riječ o njenom nastupu na Olimpijskim igrama u Japanu 2020. godine.

Čestitavši najboljoj bh. sportašici na postignutim rezultatima, načelnik Hadžiemrić kazao je da je počašćen što je danas imao priviliegiju da, u ime svih stanovnika Travnika, zahvali Larisi Cerić.

– Larisa može biti uzor svim mladim ljudima i dokaz da se napornim radom i trudom može postići mnogo – kazao je Hadžiemrić.

Tokom susreta u Općini Travnik, Larisi Cerić, koja je članica Judo kluba “Nippon” iz Sarajeva, uručene su i prigodne nagrade.