Ostali sportovi

prijem kod Hadžiemrića

Najbolja bh. sportašica Larisa Cerić posjetila Travnik

17/12/2019

Čestitavši najboljoj bh. sportašici na postignutim rezultatima, načelnik Hadžiemrić kazao je da je počašćen što je danas imao priviliegiju da, u ime svih stanovnika Travnika, zahvali Larisi Cerić

Bh. judašica Larisa Cerić, koja je posljednjih godina u vrhu svjetske judo rang liste, nastavlja bilježiti impresivne rezultate i ispisivati sportsku istoriju BiH, rečeno je u utorak tokom njene posjete Općini Travnik.

Istaknutu judašicu i njenog trenera Branislava Crnogorca ugostio je načelnik Travnika Admir Hadžiemrić, a tokom razgovora je naglašeno da Larisa Cerić predstavlja ponos rodnog grada i inspiraciju mnogim mladim sportistima.

– Rođena sam u Travniku, ovdje odrasla i tu su krenuli moji prvi judo koraci. Počela sam trenirati u Judo klubu “Travnik” i tu sam i zavoljela taj sport, ali sam, naravno, prije nekih 13 godina odselila u Sarajevo kako bih nastavila karijeru, jer su tamo, ipak, bolji uslovi. Međutim, volim doći u ovaj grad i mnogo mi znače sve čestitke koje dobijem svaki put kad osvojim neko priznanje i medalju – kazala je Cerić.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim uspjesima najbolje bh. judašice, poput osvajanja srebrne medalje na Evropskim igrama u Minsku, a istaknuta su i velika očekivanja kada je riječ o njenom nastupu na Olimpijskim igrama u Japanu 2020. godine.

Čestitavši najboljoj bh. sportašici na postignutim rezultatima, načelnik Hadžiemrić kazao je da je počašćen što je danas imao priviliegiju da, u ime svih stanovnika Travnika, zahvali Larisi Cerić.

– Larisa može biti uzor svim mladim ljudima i dokaz da se napornim radom i trudom može postići mnogo – kazao je Hadžiemrić.

Tokom susreta u Općini Travnik, Larisi Cerić, koja je članica Judo kluba “Nippon” iz Sarajeva, uručene su i prigodne nagrade.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.