Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

”World Run Day“

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka svečano otvorio atletsku stazu u Vogošći

tuka (1)

Ukupna vrijednost rekonstrukcije atletske staze na stadionu “Hakija Mršo” u Vogošći iznosi 701.972,24 KM

Nakon tromjesečnog rada, uređenja i markacije atletske staze, danas je simbolično na Svjetski dana trčanja – ”World Run Day“ koji se obilježava širom svijeta zvanično otvorena atletska staza na stadionu “Hakija Mršo” u Vogošći, u Kantonu Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

Stazu je svečano otvorio Amel Tuka, najbolji atletičar u historiji Bosne i Hercegovine, zajedno sa ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenanom Alikadićem i načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije atletske staze na stadionu “Hakija Mršo” u Vogošći iznosi 701.972,24 KM.

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka je istakao kako je presretan zbog ovog događaja.

“Staza je vrhunski napravljena, kao staze u Zenici i Italiji, gdje ja treniram. Zahvaljujem se svima koji su omogućili da mladi atletičari imaju gdje trenirati. Nakon izgradnje nekog sportskog objekta za par godina stignu i rezultati. Vjerujem da će vogošćanski atletičari početi postizati vrhunske rezultate i na taj način biti ambasadori svoje općine i Bosne i Hercegovine”, istakao je Tuka.

Obećao je i da će kada god bude imao vremena doći da trenira u Vogošći.

Rekonstrukcija atletske staze na stadionu “Hakija Mršo” u Vogošći podrazumijevala je skidanje postojeće betonske podloge, postavljanje drenaže, nivelisanje i asfaltiranje staze, uređenje odvodnog kanala, postavljanje rešetki na odvodnom kanalu i postavljanje ivičnjaka, kao i postavljanje i bojenje tartana na svim površinama i iscrtavanje linija.