Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Masvidal nokautirao Askrena

Najbrži nokaut u istoriji UFC-a: Sve je bilo gotovo za tri sekunde

masvidal

Masvidal je odmah na početku borbe skočio na Askrena, koji je spustio glavu u pokušaju da izbjegne njegov nalet, ali ga je Masvidal pogodio koljenom u uho

Jorge Masvidal ušao je u istoriju UFC-a nakon što je sinoć nokautirao Ben Askrena u velter kategoriji u Las Vegasu.

Amerikanac je na UFC-u 239 nokautirao sunarodnjaka za samo tri sekunde (službeno pet) što je najbrži nokaut u istoriji UFC-a. Masvidal je odmah na početku borbe skočio na Askrena, koji je spustio glavu u pokušaju da izbjegne njegov nalet, ali ga je Masvidal pogodio koljenom u uho.

Askren je odmah “zaspao”, što sudija ispočetka nije vidio pa je dopustio još dvije sekunde i dva teška udarca prije nego što je prekinuo borbu. Službeno vrijeme nokauta bilo je 0:05, iako je jasno da je Amerikanac nokautiran dvije sekunde ranije. Nakon što je sudija prekinuo borbu, a liječnici ušli u ring, Masvidal se i dalje unosio u lice Askrenu s kojim je razmjenjivao poduži trash talk u danima prije borbe.

“Zaista sam ga želio mlatiti 14 minuta i 30 sekundi, ali to se nije dogodilo. Frajer je pričao gluposti i morao sam mu pokazati da za to nekad snosiš teške posljedice”, rekao je Masvidal nakon borbe.

Askrenu je to bio prvi poraz u MMA karijeri (19-1), a Masvidal sad ima omjer 34-13.

Glavna borba večeri bila je ona između Jona Jonesa i Thiaga Santosa u poluteškoj kategoriji. Brazilski izazivač krenuo je sjajno, ali i pametno te je odmjerenim kombinacijama i niskim low-kickovima uništavao Jonesove noge i uzeo prvu rundu. U drugoj rundi se dogodio ključan trenutak – Santos je uputio još jedan udarac nogom, ali mu je po doskoku propalo koljeno i ozlijedio se.

Jones je kontrolirao ostatak borbe, ali je nije uspio završiti pa su suci presudili 2:1 u njegovu korist. Nakon borbe je pohvalio srčanost Brazilca kojeg su zbog ozljede morali odnijeti u svlačionicu, a to mu je bila prva pobjeda u karijeri sudijskom odlukom.