Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

plivanje

Najljepša bh. sportašica preselila u Hrvatsku

amina kajtaz

Nakon što je diplomirala nutricionizam i zdravlje, u rodnom Mostaru upisala je postdiplomski, a njen izbor bio je poslovni menadžment

Naša najbolja plivačica Amina Kajtaz, koja je veliku pažnju privukla na Olimpijskim igrama u Riju, već više od godinu dana živi u Zagrebu, gdje nastupa za Mladost.

Lijepa 22-godišnja plivačica kaže kako joj je trebalo neko vrijeme da se privikne na život u Zagrebu, no sad joj se kao grad puno više sviđa.

Mlada Mostarka našu zemlju predstavljat će u decembru na Svjetskom prvenstvu u Kini, za koje kaže da je spremna, no i kako uvijek postoji pritisak.

Nakon što je diplomirala nutricionizam i zdravlje, u rodnom Mostaru upisala je postdiplomski, a njen izbor bio je poslovni menadžment, jer, kako kaže, od plivanja se ne može živjeti.

“Diplomirala sam nutricionizam i zdravlje. Htjela sam, naravno, nastaviti školovanje, jer od plivanja se, nažalost, ne može živjeti. To je drugačiji sport za razliku od nogometa, tenisa i slično. Poslije karijere bih voljela nešto raditi u svojoj struci. Uz dobru volju i pozitivnu energiju sve se uspije stići, bitno je imati dobar plan”, kazala je Amina Kajtaz.

Inače, Amina je kćerka bivšeg proslavljenog igrača mostarskog Veleža Seje Kajtaza.