Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Niz aktivnosti

Agrokor izdvojio 9,2 miliona KM da se zahvali radnicima na podršci

konzum kasa

Kako ističu iz Agrokora, dogovoreno je 50-postotno povećanje božićnice, što znači isplatu od 1.500 kuna božićnice za zaposlenike Agrokora u Hrvatskoj

Zaposlenici Agrokora u Hrvatskoj dobit će 50 posto veće božićnice, koje će iznositi 1.500 kuna (395 KM), a dar za djecu će za svako dijete iznositi do 600 kuna (158 KM). Time će se krajem godine za nagrađivanje zaposlenika isplatiti više od 35 miliona kuna (9,2 miliona KM), objavljeno je u ponedjeljak iz Agrokora.

Kompanija koja je protekle i ove godine prošla kroz težak period, na ovaj način želi zahvaliti zaposlenicima koji su zajedno sa njom bili izloženi brojnim izazovima.

Kako se navodi, isplatu božićnica s reprezentativnim sindikatima, potpisnicima kolektivnih ugovora u kompanijama koje su u većinskom vlasništvu Agrokora u Hrvatskoj dogovorili su izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško, njegova zamjenica Irena Weber te predsjednici uprava Agrokorovih kompanija.

“Na takav će način Agrokor pred sam kraj godine ukupno isplatiti više od 35 miliona kuna svojim zaposlenicima kao vid zahvale na njihovom radu i doprinosu”, ističu iz Agrokora.

Izvanredni povjerenik Peruško je izjavio kako je ovaj dogovor važan, jer su njime dodatno nagradili zaposlenike koji su, jednako kao i kompanije u kojima rade, u posljednjem razdoblju bili izloženi brojnim izazovima.

Irena Weber je istaknula kako je u proteklom razdoblju poduzet niz aktivnosti kojima je dodatno unaprijeđeno radno okruženje Agrokora i njegovih kompanija.

“U ovoj godini intenzivno smo zapošljavali i otvarali nova radna mjesta pa je tako samo u maloprodaji i logistici Konzuma zaposleno više od 1.300 ljudi”, kazala je Weber.

Kako ističu iz Agrokora, dogovoreno je 50-postotno povećanje božićnice, što znači isplatu od 1.500 kuna božićnice za zaposlenike Agrokora u Hrvatskoj.

Dogovorom je potvrđen i dar za djecu u iznosu do 600 kuna za svako dijete, kao i poklon-paketi i prigodne božićne predstave za više od 9.000 djece.