Ostali sportovi

ljubav od 2017.

Najslavniji teniski par dobio jaku konkurenciju: Ljubav cvjeta, trofeji dolaze

13/11/2019

Austrijanac Thiem (26) i Francuskinja Mladenović (26), inače kćer Bosanke i Srbina, počeli su svoju ljubavnu vezu 2017. godine

Dominic Thiem i Kristina Mladenović iza sebe imaju sedmicu za pamćenje.

Thiem je ove godine izgubio u finalu Roland Garrosa od Nadala, dok je Mladenović osvojila turnir u parovima s Timeom Babos. No, ono što su napravili u posljednjih sedmicu dana ni jednom teniskom paru nije uspjelo još od Lleytona Hewitta i Kim Clijsters koji su osvojili Indian Wells 2003. u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Mladenović je za vikend Francuskoj donijela tri boda u finalu Fed Cupa u Perthu, dok je Thiem Masters u Londonu otvorio pobjedom protiv Rogera Federera, da bi jučer nadigrao i Novaka Đokovića.

Austrijanac Thiem (26) i Francuskinja Mladenović (26), inače kćer Bosanke i Srbina, počeli su svoju ljubavnu vezu 2017. godine.

Nakon njihovih rezultata ove sedmice mnogi su ih počeli uspoređivati s vjerovatno najslavnijim teniskim parom u istoriji – Andreom Agassijem i Steffi Graf.

“Ti si mi inspiracija i uzor svaki dan. Dva nova trofeja doma”, napisala je Kristina uz fotografiju s Dominicom nakon Roland Garrosa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.