Najstariji polumaraton u BiH prestaje se održavati

sujica-polumaraton

Šujički polumaraton, najstariji polumaraton u Bosni i Hercegovini, nakon jedanaest godina postojanja prestaje se održavati – kazao je za Fenu Bože Stipić iz Sportskog društva “Šujice športa”.

Ovu su odluku, kako kaže Stipić, donijeli nakon dugog promišljanja i traženja različitih načina da nastave s kontinuiranim radom i organizacijom polumaratona.

– Razlozi zbog kojih smo donijeli ovu odluku su slojeviti i kompleksni, a u pravilu se svode na nedostatak sredstva za financiranje ovakvih projekata – objasnio je Stipić.

Napomenuo je kako je polumaraton, koji se održavao u prvom tjednu 8. mjeseca, iz godine u godinu postojao sve veći projekt sa sve većim brojem natjecatelja, a s tim povećanjem je rasla i odgovornost organizatora, kako u organizacijskom, tako i u financijskom smislu.

Stipić se zahvalio svim žiteljima Šujice, volonterima, ekipi iz organizacijskog odbora te sponzorima na potpori koju su im pružali sve godine održavanja polumaratona.

Inače, ovaj se polumaraton trčao na relaciji Kupres – Šujica u dužini od 21,1 km. Polumaraton je prošle godine imao rekordan broj natjecatelja, njih 195. U sklopu polumaratona, priređivana i dječja utrka na 800 metara.