Victor Wembanyama

Najveći košarkaški talent svijeta briljirao protiv BiH: Ima 220 cm i zabija lude trice

Wembanyama prtscr (1)

Wembanyamu mnogi smatraju najvećim talentom koji dolazi u NBA ligu još od LeBrona Jamesa. Takav spoj visine, kretnji i košarkaških vještina još nikad nije viđen, a upravo ga je LeBron nazvao “svemircem”. “Nikad nisam vidio, odnosno niko nije vidio nekoga s tom visinom da se tako lako i graciozno kreće na parketu”, izjavio je LeBron

Francusko čudo od djeteta Victor Wembanyama (18), koje će gotovo sigurno biti prvi izbor na NBA draftu iduće godine, odigralo je odličnu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tinejdžer je s 19 poena predvodio Francusku u uvjerljivoj 92:56 pobjedi, a tome je dodao četiri skoka i dvije blokade.

Ukupno je ovaj 220 centimetara (prema službenim brojkama) visoki centar ubacio tri trice iz šest pokušaja, a posebno impresivna bila je ona koju je postigao pet minuta prije kraja. Nakon driblinga se odrazio s jedne noge i pogodio. Bivši košarkaš Cibone Amar Gegić, koji ga je u tom trenutku čuvao, mogao je samo gledati i diviti se.

Wembanyamu mnogi smatraju najvećim talentom koji dolazi u NBA ligu još od LeBrona Jamesa. Takav spoj visine, kretnji i košarkaških vještina još nikad nije viđen, a upravo ga je LeBron nazvao “svemircem”. “Nikad nisam vidio, odnosno niko nije vidio nekoga s tom visinom da se tako lako i graciozno kreće na parketu”, izjavio je LeBron.