Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Debakl na wimbledonu

Nakon teškog poraza Federera upitali da li je ovo kraj, evo šta je odgovorio

federer

“Moj cilj je oduvijek bio da igram Wimbledon i pokušam osvojiti još jednu titulu. Ove godine sam uspio doći i zbog toga sam vrlo sretan”

Roger Federer doživio je jedan od najbolnijih poraza u karijeri. Poljak Hubert Hurkacz pobijedio ga je u četvrtfinalu Wimbledona sa 6:3, 7:6, 6:0.

Federeru se poraz u tri seta na Wimbledonu nije dogodio 19 godina, i to još od Marija Ančića. Hrvatski teniser je tada pobijedio Federera 6:3, 7:6 (7:2), 6:3, prenosi Index.

Nakon poraza od Hurkacza novinari su Federera pitali je li ovo kraj njegove karijere.

“Ne idem još u penziju… Stvarno ne znam. Moram se regrupirati i dobro razmisliti o svemu. Moj cilj je oduvijek bio da igram Wimbledon i pokušam osvojiti još jednu titulu. Ove godine sam uspio doći i zbog toga sam vrlo sretan. Prošle godine smo imali pandemiju koronavirusa i Wimbledona nije bilo. Moram odmoriti nekoliko dana i odlučit ću hoću li igrati na Olimpijskim igrama”, rekao je osvajač 20 Grand Slam naslova.

“Kada ste u procesu u kojem sam ja, morate ići polako, ne možete iz koraka preskočiti planinu. Wimbledon je bio prvi korak. Sada je sve gotovo i moram sjesti, razmisliti i odmoriti. Moram vidjeti kako moje tijelo reagira, u kakvom je stanju um i kako su mi koljena. Vidjeli smo u Halleu protiv Felixa i danas protiv Hurkacza da se mučim s vremena na vrijeme. Moram odvojiti malo vremena i donijeti prave odluke. Cilj je da igram”, rekao je 40-godišnji Federer.