Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narandžasto upozorenje

Upaljen alarm zbog esktremno visokih temperature koje će pogoditi cijelu BiH

U Banja Luci izdan crveni meteoalarm koji upozorava na visoke temperature
24.06.2021., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Danas je u nekoliko gradova BiH bio na snazi crveni meteoalarm koji upozorava na ekstremno visoke temperature. Reporter Pixsella je na Trg Krajine u Banja Luci u 15 sata postavio termometar koji je na suncu u roku od svega par minuta dosegao preko 50 stupnjeva Celzijusa. Sluzbeni podaci, za sada, su pokazali da je temperatura u hladu dosezala oko 38 stupnjeva. Banjalucana na ulicama skoro i da nije bilo, a oni koji su morali na ulicu osvjezavali su se vodom, sokom ili sladoledom. Ipak, na obalama Vrbasa druga slika. Vrbas je pun plivaca koji su se brckali u hladnoj vodi, a na obali su se rostiljali poznati banjalucki cevapi. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno – prognozirane su neuobičajene vremenske prilike, koje mogu biti opasne po ljudsko zdravlje

Za područje cijele Bosne i Hercegovine upaljeno je narandžasto upozorenje zbog visoke temperature vazduha tokom dana.

Na području Banjaluke, Foče, Prijedora, Trebinja i Višegrada narandžasto upozorenje izdato je jer će najviša temperatura vazduha iznositi od 35 do 39 stepeni Celzijusovih, a lokalno će biti i viša.

Na području Mostara narandžasto upozorenje izdato je jer će najviša temperatura vazduha iznositi oko 40 stepeni Celzijusovih, Tuzle 38, Sarajeva i Bihaća 37 i Livna 36 stepeni Celzijusovih.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno – prognozirane su neuobičajene vremenske prilike, koje mogu biti opasne po ljudsko zdravlje.