Ostali sportovi

Vječislav Tolj

Napokon se pojavila jedna reprezentacija koja može da nas dostojno predstavlja u Evropi

06/09/2022

Na današnjem susretu protiv Francuske košarkaši BiH imaju priliku da budu korak bliže tom uspjehu, ukoliko drugi put u zadnjih 10 dana savladaju akualnog olimpijskog viceprvaka

Nekadašnji istaknuti sarajevski košarkaš i trener Vječislav Tolj nastupe reprezentacije Bosne i Hercegovine na Eurobasketu ocijenio je kao izuzetno kvalitetne.

– To je ono što nama Bosancima praktično čini zadovoljstvo da se napokon pojavla jedna reprezentacija, koja može da nas dostojno predstavlja u Evropi. Sjećamo se da je naša reprezentacija na Evropskom prvenstvu 1993. ostvarila najveći uspjeh osvajanjem osmog mjesta – kazao je Tolj za Fenu.

Na današnjem susretu protiv Francuske košarkaši BiH imaju priliku da budu korak bliže tom uspjehu, ukoliko drugi put u zadnjih 10 dana savladaju akualnog olimpijskog viceprvaka.

– Nadam se da bi današnjom kvalitetnom utakmicom, kao i sutra protiv Litvanije, trebali da izborimo nastup u osmini finala – kazao je Tolj.

Smatra da će utakmica protiv Francuske biti prekretnica.

– Moramo danas da izdržimo, ovo mora da bude jedna teška rovovska bitka, u kojoj bi naši reprezentativci trebali da pokažu da ovi dosadašnji rezultati nisu bili slučajnost i da je to stvoreno kroz jedan duži vremenski period, ciklus u kojem su se spremali i za EP i nastavak kvalifikacija za SP. Nadam da ćemo danas svi biti zadovoljni i da ćemo mirno čekati nastavak Evropskog šampionata – kazao je Tolj za Fenu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.