Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

konačno napredak

Napredak bh. tenisera na ATP listi, Džumhur sve bliži Top 100

damir dzumhur
Foto: Fena/ Arhiva
Damir Džumhur: Nekoliko odličnih nastupa rezultiralo je napretkom na ATP listi

Na vrhu liste dogodile su se promjene, s obzirom na to da je prvu poziciju preuzeo Jannik Sinner koji je postao prvi Italijan na liderskoj poziciji Svjetske liste

Bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur, Nerman Fatić i Mirza Bašić zabilježili su napredak na novoj ATP rang listi.

Prvi bh. reket Damir Džumhur nakon osvajanja Challengera u Zagrebu napredovao je 17 pozicija i sada zauzima 111. mjesto.

Nerman Fatić je na 198. mjestu što je za 22 pozicije bolje nego na prošlosedmičnoj listi, dok je napredak od 10 pozicija zabilježio i Mirza Bašić koji nakon pobjede na ITF turniru u Sarajevu zauzima 717. mjesto.

Džumhur ove sedmice nastupa na Challengeru u Nottinghamu a u prvom kolu sastaje se sa Brazilcem Joaom Fonsecom, dok Fatić igra na Challengeru u Perugiji gdje se na startu sastaje sa Sumitom Nagalom iz Indije.

Na vrhu liste dogodile su se promjene, s obzirom na to da je prvu poziciju preuzeo Jannik Sinner koji je postao prvi Italijan na liderskoj poziciji Svjetske liste, dok je na drugom mjestu sada pobjednik Roland Garrosa Španac Carlos Alcaraz. Srbin Novak Đoković koji je lidersku poziciju izgubio nakon rekordnih 428 sedmica, pao je na treće mjesto.