Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Novaka Đokovića slave nakon što su vidjeli s kim trenira

Novak-Djokovic-

Nikome nije bilo posebno jasno zašto je Novak Đoković prošle godine raskinuo saradnju s Marianom Vajdom, slovačkim trenerom s kojim je u 11 godina osvojio 67 turnirskih titula, među kojima i 12 na Grand Slamovima.

Nakon toga Đoković je lutao, mučio se s ozljedama i operacijama, shvatio da za njega nisu ni Andre Agassi ni Radek Štepanek, s kojima je u međuvremenu sarađivao.

Ove je sedmice Nole objavio prekid s Agassijem nakom nepune godine dana, te sa Štepanekom nakon manje od šest mjeseci. I onda napravio nešto što je oduševilo sve njegove navijače – vratio se Vajdi.

Barem tako tvrdi dio srpskih medija nakon objavljivanja snimke iz španske Marbelle, gdje se Đoković priprema za zemljaški dio sezone, a sezonu će nastaviti na turniru u Monte Carlu koji počinje 15. aprila.

Neki su ipak suzdržaniji, budući da ništa nije službeno objavljeno, ali Vajda navodno nema ništa protiv obnavljanja saradnje. Alo.rs piše da mu je Slovak postavio uvjet – vratit će mu se u štab ako se Đoković odrekne loših utjecaja u vidu duhovnih savjetnika i reiki učitelja.