Rudy Gobert

NBA igrač se sprdao s koronavirusom, tri dana kasnije se zarazio (VIDEO)

gobert

Velika ironija sudbine je da se Gobert u ponedjeljak na konferenciji za medije Utaha rugao mjerama opreza svog kluba zbog epidemije koronavirusa i to tako da je istrljao sve novinarske mikrofone i diktafone

Rudy Gobert, NBA All-Star, pozitivan je na koronavirus.

NBA je nakon tog otkrića, do kojeg je došlo neposredno prije utakmice Oklahoma – Utah, prekinula sezonu.

Utakmica prije koje je otkriveno da je Gobert zaražen također nije odigrana jer se saznalo da dva igrača gostiju koji su na listi povrijeđenih igrača – Rudy Gobert i Emmanuel Mudiay, možda imaju SARS-CoV-2, virus odgovoran za pandemiju koronavirusa. Obojica su odvedena u bolnicu na testiranje, koje je pokazalo da je Gobert pozitivan.

Velika ironija sudbine je da se Gobert u ponedjeljak na konferenciji za medije Utaha rugao mjerama opreza svog kluba zbog epidemije koronavirusa i to tako da je istrljao sve novinarske mikrofone i diktafone koji su bili na stolu ispred njega i onda otrčao iz prostorije.

Samo tri dana kasnije potvrđeno je da ima koronavirus, kojim je vjerovatno zarazio i novinare čiju opremu je trljao rugajući se s oprezom u vezi bolesti koja širom svijeta ubija stotine ljudi.