Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slovenija

Zbog koronavirusa otkazana utrka Svjetski kup u Kranjskoj gori

x20199124897460872_23

Organizacioni komitet takmičenja dobio je upute od Međunarodne skijaške federacije (FIS) da otkaže navedeno takmičenje jer je opasnost od širenja virusa na ovom takmičenju izrazito visoka

Organizacioni komitet utrke Svjetskog kupa u alpskom skijanju u Kranjskoj Gori otkazao je ovo takmičenje zbog opasnosti od širenja zaraze koronavirusom.

Naime, Organizacioni komitet takmičenja dobio je upute od Međunarodne skijaške federacije (FIS) da otkaže navedeno takmičenje jer je opasnost od širenja virusa na ovom takmičenju izrazito visoka, prenosi STA.

Generalni sekretar takmičenja Srečko Medven je naglasio da su organizatori bili spremni na izazove koje bi donijelo takmičenje u Kranjskoj Gori, ali da je FIS izričito naložio otkazivanje takmičenja.

– S ciljem zaštite Slovenije od mogućnosti novih unosa virusa morali smo otkazati takmičenja. Zdravlje je naša primarna briga – rekao je Medven.

Utrka u Kranjskoj Gori, kojom bi se završila ova sezona svjetskog kupa za skijaše, trebala je biti održana krajem sedmice, iako su već prije toga sva takmičanja u italijanskoj Cortini d'Ampezzo otkazana.