Ostali sportovi

NBA igrači Jamesa Hardena proglasili najboljim

22/07/2015

James Harden je izgubio u službenom NBA izboru za najboljeg igrača lige od Stephena Curryja, ali su ga NBA igrači izabrali kao najboljeg na inauguralnoj svečanosti dodjele nagrada Udruženja NBA igrača.

Košarkaši su nagrade primili još u nedjelju, ali su dobitnici javno obznanjeni na spektakularnoj svečanosti priređenoj u noći s utorka na srijedu u Las Vegasu, koja je prenošena na televizijskim kanalima širom SAD-a.

Zvijezda Houston Rocketsa nije uspjela impresionirati novinare u službenom NBA izboru, u kojem je vođa aktualnih prvaka Golden State Warriorsa Stephen Curry odnio uvjerljivu pobjedu, ali je dobio naklonost suigrača i suparnika s kojima se borio na terenu te pobijedio u izboru u kojem su uz Hardena i Curryja nominirali bili LeBron James i Russell Westbrook.

Ipak, Stephen Curry je jedini otišao kući s dvije nagrade. U istom društvu koje je bilo nominirano za MVP nagradu, odnio je pobjedu u kategoriji “Igrač kojeg je najteže čuvati”, a proglašen je najboljim i u kategoriji “Igrač odluke”. LeBron James je dobio najviše glasova za nagradu “Igrač kojeg potajno želite u svojoj momčadi”, a konkurenti su mu bili Stephen Curry, Anthony Davis i Tim Duncan. Najviše NBA igrača bi željelo igrati pod vodstvom Gregga Popovicha. Najboljim obrambenim igračem proglašen je centar LA Clippersa DeAndre Jordan, a najbolji novak je Andrew Wiggins koji je istu nagradu zaradio i u izboru novinara.

Dodijeljene su i tri počasne nagrade. Allen Iverson je proglašen igračem reformistom, čovjekom koji je inicirao određene promjene u igri. Chris Pual je za svoje kvalitete na terenu te promoviranje NBA lige izvan parketa dobio nagradu nazvanu po NBA velikanu Oscaru Robertsonu, a za čovjeka godine, zbog igračkih i ljudskih kvaliteta, izabran je jedan od najboljih šutera novijeg doba Ray Allen.

Pobjednici po kategorijama

MVP nagrada: James Harden

Najbolji obrambeni igrač: DeAndre Jordan

Najbolji novak: Andrew Wiggins

Igrač globalnog utjecaja: Pau Gasol

Igrač odluke: Stephen Curry

Igrač kojeg je najteže čuvati: Stephen Curry

Igrač kojeg potajno želite u svojoj momčadi: LeBron James

Trener za kojeg bi željeli igrati: Gregg Popovich

Počasne nagrade

Igrač reformist: Allen Iverson

Nagrada Oscar Robertson: Chris Paul

Čovjek godine: Ray Allen

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.