Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA play-off: Oklahoma priredila iznenađenje u prvoj utakmici finala Zapada

160516213603-stephen-curry-oklahoma-city-thunder-v-golden-state-warriors—game-one.1000×563

Nakon što je izbacila San Antonio, Oklahoma je nastavila s iznenađenjima i u prvoj utakmici finala Zapada kao gost sa 108:102 pobijedila Golden State.

A izgledalo je da će aktuelni prvak stići do lagane pobjede budući da su do posljednje četvrtine vodili desetak razlike.

Kevin Durant je gubio lopte kao nikad ranije, Russell Westbrook promašio devet od prvih deset šuteva, ali se najbolji dvojac Oklahome probudio kada je bilo najpotrebnije.

Westbrook je s 19 poena u četvrtini, ličnim rekordom, vratio Oklahomu u igru uoči posljednjih 12 minuta. Na startu posljednje četvrtine Durant i društvo su preuzeli vodstvo te, iako su njih dvojica u jednom trenutku promašili sedam vezanih šuteva, uspjeli stići do iznenađujuće pobjede.

Durant je pogodio bitan šut za dva poena u zadnjoj minuti, a Westbrook tri od četiri slobodna bacanja.

Westbrook je utakmicu završio s 27 poena, 12 asistencija i čak sedam ukradenih lopti. Durant je dodao 26 poena i 10 skokova, a veliku utakmicu odigrao je Steven Adams sa 16 poena i 12 skokova.

Poraženu ekipu predvodili su MVP Stephen Curry (26 poena, 10 skokova, sedam asistencija, ali i sedam ukradenih lopti), Klay Thompson (25 poena i devet skokova) i Draymond Green (23 poena).

Sljedeća utakmica je za dva dana, a u veliko finale će ekipa koja prva ostvari četiri pobjede.