Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stara garda

Nekada najjači Sarajlija oduševio svoje stare prijatelje

novica5 (1)

Daleko do strunjače, bez kimona, Novica je s prijateljem Ivanom Todorovom ujedinio sve džudiste penzionere s ovih prostora

Za Novicu Todorovića prije rata znali su svi u BiH. U Sarajevu posebno. U raji je uživao status jednak kakav su imali Safet Sušić, Zdravko Čolić, Slobodan Janjuš i druge poznate i popularne ličnosti.

Novica je bio uspješan sportista, jedan od najboljih bh. i jugoslovenskih džudista. U raji je slovio kao jedan od najjačih momaka. Po mnogima i najjači. U njegovoj su sportskoj biografiji brojne medalje – prva za BiH – zatim trofeji za osvojena prva mjesta i mnoga druga priznanja, pišu Sportske.ba.

U svojoj dugogodišnjoj i uspješnoj karijeri Novica je nedavno dobio najveće priznanje koje čovjek može dobiti. Daleko do strunjače, bez kimona, Novica je s prijateljem Ivanom Todorovom ujedinio sve džudiste penzionere s ovih prostora.

Najprije je u viber grupi okupio Dragana, Sulju, Velu, Branka, Slavka, Sabahu, Dubravku, Senada, Želimira, Hadžistevu, Stojana, Dževada Topu, Mladena, Mukeletu, Branu, Nemanju, Amela, Ivana, Radeta… Napravio je svojevrsni “popis džudista” penzionera s ovih prostora. Od Banjaluke, Sarajeva, Foče do Trebinja.

Novica i Ivan s prijateljima su osmislili i realizirali akciju prikupljanja pomoći za prijeratne džudiste, sudije, delegate.

U subotu i nedjelju u Sarajevu su džudistima i penzionerima iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva dostavljeni paketi s osnovnim potrepštinama, u kojima je bilo hrane, pića, higijenskih sredstava…

Koliko god svaki artikl ima dragocjenu vrijednost, posebnu težinu ima “mobilizacija” džudista penzionera s ovih prostora koji su afirmisali bh. sport na domaćoj i internacionalnoj sceni.

Zahvaljući Novici i njegovom “dream teamu” stara garda je ponovo na strunjači. Raduju se i nadaju, kada prođe epidemija, skorom okupljanju.

U ovim (ne)normalnim okolnostima ovakve bi akcije i priče trebale biti “udarna vijest”, praćene televizijskim kamerama, a ne brojem zaraženih osoba. Umjesto istinskih šampiona, kakvi su junaci naše priče, nažalost, u domove svih nas od Triglava do Đevđelije putem TV ekrana “uselili” su se načelnici i komandanti kriznih štabova, epidemiolozi…