Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saša Magazinović

Firma koja je u februaru bila blokirana, u martu nabavlja respiratore za 10,5 miliona KM

magazinovic
Saša Magazinović

U ovo vrijeme malina, a zbog specifičnosti uslova u kojima se održava sjednica Parlamenta BiH, prvi put sam snimio svoje izlaganje, napisao je Magazinović

U BiH je u subotu iz Pekinga stiglo 80 respiratora za koje je federalni premijer Fadil Novalić kazao da ih je “kupila Vlada Federacije BiH kao podršku našem zdravstvenom sistemu koji se veoma dobro bori s pandemijom.”

Novalić je prešutio ko je uvoznik respiratora, a Fokus.ba je otkrio da je to firma “FH Srebrena malina” d.o.o. iz Srebrenice, koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića.

Potvrdu Fokusove informacije da je uvoznik respiratora “FH Srebrena malina “ dobili smo u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH o ovoj temi govorio je zastupnik Saša Magazinović.

“U ovo vrijeme malina, a zbog specifičnosti uslova u kojima se održava sjednica Parlamenta BiH, prvi put sam snimio svoje izlaganje.

Na dnevnom redu hitne sjednice je bila samo jedna tačka, po meni zakašnjeli prijedlog na temu održavanja online sjednica. Smatram da to vise nije hitno i da možemo raditi normalno za šta su postojali uslovi i do sada, a da su hitne teme danas nešto drugo”, rekao je Magazinović koji je u izlaganju govorio o malinama, pdv-u, akcizama, zloupotrebama donacija, mmf-u i odlaganju izbora.