Ostali sportovi

američki ambasador

Nelson posjetio Olimpijski komitet BiH

30/09/2019

Nelson je istakao zadovoljstvo činjenicom da je Olimpijski komitet BiH jedan od svijetlih primjera institucije koja radi na unapređenju sporta i naglasio da se on i Ambasada SAD raduju budućoj saradnji

Predsjednik OK BiH Izet Rađo ugostio je danas Erica Nelsona, ambasadora Sjedinjenih Američkih Država BiH u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

Rađo je Nelsona detaljno informisao o radu Olimpijskog komiteta (OK BiH), aktivnostima i realiziranaim projektima OK BiH u domenu podrške sportistima i sportskim savezima BiH, evropskim projektima, te nedavno organizovanog EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019.

Predsjednik OK BiH se posebno osvrnuo na uspješnu saradnju Ambasade SAD u BiH i OK BiH kroz više puta realiziran projekat “Zimska Olimpijska akademija”, čija je misija bila promocija olimpijskih vrijednosti – izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja među mladima Bosne i Hercegovine.

Nelson je istakao zadovoljstvo činjenicom da je Olimpijski komitet BiH jedan od svijetlih primjera institucije koja radi na unapređenju sporta i naglasio da se on i Ambasada SAD raduju budućoj saradnji.

Nakon sastanka, Nelson je obišao i Olimpijski muzej, pri čemu je upoznat sa istorijom sarajevske olimpijade i olimpijskog pokreta u BiH, kao i procesom obnove zgrade Olimpijskog muzeja.

Na kraju, predsjednik OK BiH je uručio simbolične poklone te pozvao Nelsona da prisustvuje manifestaciji Izbor sportiste godine u organizaciji OK BiH i uruči jedno od vrijednih priznanja našim najboljim sportistima, trenerima ili kolektivima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.