Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neobjavljeni snimak sa krvavog derbija: Odakle si ti, legendo?

huligani

U javnosti se pojavio novi, dosad neobjavljeni snimak prebijenih huligana koji su učestvovali u krvavom “vječitom derbiju” u Beogradu.

Podsjetimo, tokom 156. prvenstvenog duela Partizana i Crvene zvezde (1:1), 14. decembra došlo je velikih incidenata na južnoj tribini stadiona u Humskoj, na kojoj se tradicionalno okupljaju pristalice beogradskih crno-belih.

Prilikom pokušaja “preotimanja tribine”, nekoliko huligana je teško prebijeno, potom ih je policija sprovela preko atletske staze ka izlazu, a naknadno se ispostavilo da među njima ima i hrvatskih državljana. Bili su tu i Splićani Ante Firić (26) i Damir Tovarović, koji su na poziv došli u Beograd kako bi učestvovali u tuči za vrijeme utakmice, a njih dvojica su poznata su od ranije hrvatskoj policiji.

Na najnovijem snimku, koji je objavio “Jutarnji list” na svom YouTube kanalu, snimku najverovatnije napravljenom u zdanju samog stadiona Partizana, vidi se kako neko, po svoj prilici policija, ispituje isprebijane huligane:

“Koji ste vi, odakle ste?”, upitani su huligani, a oni na to isprva nisu odgovorili, mnogi od njih jer su teško disali, stenjući usled bolova od ozbiljnih povreda nastalih prebijanjem na “jugu”.

“Odakle si ti, legendo?”, bilo je sljedeće pitanje jednom vinovniku incidenta.

“Iz Karlovca”.

“Iz Karlovca?”, zbunio se ispitivač, ne očekujući nekog iz Hrvatske u huliganskom okršaju na beoradskom vječitom derbiju.

https://youtu.be/8mMh8wa3LtU