Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PK Spid

Nermin Memić 12. na Evropskom prvenstvu uz rekord BiH

nermin memic (1)

Bh. reprezentativcu bilo je ovo drugo učešće na Evropskom prvenstvu u karijeri, nakon Dablina 2018. godine kada je osvojio deveto mjesto i također oborio rekord BiH

Nermin Memić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvojio je 12. mjesto na Evropskom paraplivačkom prvenstvu u portugalskoj Madeiri, saopćeno je iz Plivačkog kluba Spid Sarajevo.

Jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju trku kvalifikacija na 100 metara delfin u klasi S8 završio je na sedmom mjestu u svojoj grupi i na 12. mjestu u ukupnom poretku.

S vremenom 1.24,54 isplivao je apsolutni rekord Bosne i Hercegovine u paraplivanju, te popravio rezultat norme zahvaljujući kojoj je i osigurao učešće na takmičenju najboljih paraplivača Starog kontinenta u Portugalu.

– Ne mogu reći da sam zadovoljan konačnim plasmanom, ali zbog niza otežavajućih okolnosti ovoga puta jednostavno nije moglo bolje. Idemo dalje, idući cilj je plasman na Paraolimpijske igre u Parizu – rekao je Memić nakon trke.

Bh. reprezentativcu bilo je ovo drugo učešće na Evropskom prvenstvu u karijeri, nakon Dablina 2018. godine kada je osvojio deveto mjesto i također oborio rekord BiH.

– Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo imali učesnika Evropskog prvenstva sa ostvarenom normom. Zatvaranje Olimpijskog bazena “Otoka” u Sarajevu, odnosno pauza u treniranju od 20 dana u mjesecu martu, značajno su ugrozili proces priprema i samu formu Nermina Memića. Međutim, i pored toga Nermin je na EP ostavio dobar utisak u izuzetno jakoj konkurenciji. U odnosu na prošlo EP Nermin je popravio svoj rezultata za 11 sekundi i još jednom potvrdio svoju vrhunsku klasu i kvalitet – rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije BiH i šef stručnog štaba Plivačkog kluba Spid.