Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najbolji bh. paraplivač

Nermin Memić rušio rekorde u Berlinu

203691861_288987239593702_2581414760123485810_n

Reprezentativac Bosne i Hercegovine imao je četiri starta u glavnom gradu Njemačke te oborio dva rekorda

Nermin Memić najbolji paraplivač Bosne i Hercegovine rušio je rekorde na Otvorenom prvenstvu Njemačke završenom danas u Berlinu.

Takmičenje Svjetske serije održano je od 17. do 20. juna i okupilo je najbolje paralivače planete u njihovoj posljednjoj provjeri pred nastup na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine imao je četiri starta u glavnom gradu Njemačke te oborio dva rekorda.

Lični rekord srušio je u disciplini 50 metara prsno u klasi S8, te apsolutni rekord Bosne i Hercegovine u disciplini 100 metara delfin. Sa rezultatom 1:23,64 postigao je vrijeme bolje za jednu sekundu u odnosu na svoj nastup prošlog mjeseca na Evropskom prvenstvu u Portugalu.

„Na takmičenju u Berlinu učešće je uzelo preko 400 plivača iz 47 zemalja. Na največem plivačkom takmičenju prije Paraolimpijade u Tokiju Nermin Memić je imao četiri starta uz dva oborena rekorda. Zadovoljni smo njegovim nastupom koji nam daje novi motiv da nastavimo sa još jačim radom, trudom i zalaganjem u narednom periodu kako bi dodatno pomjerili granice dobrih rezultata. Zahvaljujemo se Paraolimpijskom komitetu BiH, Ministarstvu kulture i sporta KS i Bh. Telecomu koji su omogućili odlazak i nastup bh. reprezentativca u Njemačku“, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivače reprezentacije BiH.