bravo!

Nevjerovatan potez “Starca”, suigrači se na klupi hvatali za glavu

lebron kos 360 stepeni
FOTO: Screenshot

“Ne možemo prestati ovo gledati”, napisali su na X-u (bivši Twitter) Lakersi uz njegov poen

Los Angeles Lakersi pred svojim su navijačima u noći sa susbote na nedjelju pobijedili Houston Rocketse 107:97 u utakmici kojom je dominirao Anthony Davis s 27 koševa, 14 skokova i pet blokada.

Le Bron James izjednačio je u njoj svoj najniži ovosezonski učinak sa 16 poena, kojima je dodao sedam asistencija. Ali je napravio i potez koji je oduševio komentatore utakmice, njegovu franšizu i igrače koji su s klupe gledali akciju.

James će krajem mjeseca proslaviti svoj 39. rođendan, ali i dalje je jedan od igrača koji dominiraju na parketu. Pet puta je u ovoj sezoni ubacio 30 ili više poena, a jednu od svojih najboljih utakmica odigrao je upravo protiv Rocketsa, kojima je prošli mjesec ubacio 37, uz šest skokova i osam asistencija.

Ovaj put brojke mu nisu bile tako impresivne, no pronašao je način da se istakne na društvenim mrežama.

“Ne možemo prestati ovo gledati”, napisali su na X-u (bivši Twitter) Lakersi uz njegov poen koji je zabio nakon okreta od 360 stepeni između Jeffa Greena i Tarija Easona, koji su ga pokušali zaustaviti.

“Starac je uspio. 360”, vikali su oduševljeni komentatori u prijenosu utakmice, a kamera je pokazala klupu Lakersa i Jamesove suigrače koji su se u nevjerici hvatali za glavu.