Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euroliga

Nevjerovatna greška sudija na četvrtoj utakmici Partizana i Reala

New Project (60)

Realova klupa je na teren umjesto Llulla za posljednji napad poslala Marija Hezonju, a Željko Obradović je s klupe podigao Dantea Exuma

Nevjerovatan propust desio se sudijama u Euroligi na kraju prvog poluvremena četvrte utakmice četvrtfinala između Partizana i Reala. Podsjećamo, Madriđani su tada izjednačili u seriji na 2-2, te će se odlučujuća peta utakmica za prolaz na Final Four igrati u Madridu.

Situacija koja je promakla sudijama, ali i većini onih pored malih ekrana desila se tokom zadnjeg napada u prvom poluvremenu. Naime, Partizan je u tim trenucima imao čak šest igrača na parketu.

Sudije nisu reagovale, ali ni klupa Reala. Sergio Llull je na 2.2 sekunde do poluvremena imao dva slobodna bacanja. Nakon što je zabio drugo bacanje, mogle su se izvršiti izamjene za preostalo vrijeme.

Realova klupa je na teren umjesto Llulla za posljednji napad poslala Marija Hezonju, a Željko Obradović je s klupe podigao Dantea Exuma, no niko od igrača Partizana nije napustio igru.

Igrač Partizana koji izvodi aut ostao je na parketu i tokom akcije koja je uslijedila, kao i njegovih pet saigrača.

par-rea

Partizan je u tom posljednjem napadu sa šest igrača ubacio trojku. No, kasnijim pregledom snimke utvrđeno je da se to dogodilo malo po isteku vremena, pa je Real ipak otišao na odmor s prednošću 45:42 tako da greška sudija nije rezultirala i poenima za domaće.

Pogledajte tu situaciju…