Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Nevjerovatni Dončić se nastavio takmičiti sam sa sobom, Jokić odigrao nestvarnu partiju

jokić dončić
Foto: USA Today Sports/SIPA USA/Pixsell

Nikola Jokić odigrao je čudesnu partiju čak i za svoje kriterije. Tako je donio najveći preokret sezone i pobjedu Denvera protiv Toronta

Luka Dončić nastavlja se poigravati sa suparnicima u NBA ligi ostvarujući triple-doubleove kao od šale.

Prije četiri dana u pobjedi Dallasa nad Miamijem (114:108) izjednačio je jedan i postavio dva triple-double rekorda lige. Zatim je u trijumfu nad Detroitom (142:124) srušio dva NBA triple-double rekorda samo dva dana nakon što je jedan izjednačio, a drugi postavio.

Sada je pak vodio Dallas do pobjede nad Chicagom 127:92 tako da je postigao 27 poena, uz 12 skokova i 14 asistencija. Tako je slovenački fenomen i sedmu utakmicu zaredom ostvario triple-double. To je doduše uspio lošim šutom iz igre 9/23, ali niko mu zbog toga ne zamjera.

Nestvarni Jokić

Nikola Jokić odigrao je čudesnu partiju čak i za svoje kriterije. Tako je donio najveći preokret sezone i pobjedu Denvera protiv Toronta 125:119. Raptorsi su naime vodili protiv Nuggetsa i 22 poena razlike, a na poluvremenu su imali također ogromnih +17. No Jokić je aktuelnim NBA prvacima osigurao trijumf s 31 poenom, 14 skokova i 11 asistencija.

To da je MVP finala ostvario triple-double i nije neka vijest jer ovo je Jokiću već 126. utakmica s takvim učinkom u najjačoj ligi svijeta. Ali ono što je čini historijskom je to što je, uz sve u navedenim kategorijama, Jokić imao i čak 6 ukradenih lopti.

Tako je postao prvi igrač s takvim brojkama na meču. NBA je to potvrdio na svojim kanalima: “Jokić je s 31 poenom, 14 skokova, 11 asistencija te čak 6 ukradenih lopti ostvario brojke koje nije uspio nitko prije otkako od 1973. vodimo evidenciju ukradenih lopti.”