Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formula 1

Nevjerovatno je šta je preživio Romain Grosjean, oglasio se iz bolnice (VIDEO/FOTO)

gro

Iz njegovog tima su objavili da je zaradio manje opekline po rukama i zglobovima

Nevjerovatno je što je preživio Romain Grosjean, vozač Haasa, na početku utrke Formule 1 u Bahreinu.

U stravičnoj nesreći Grosjean se zabio u ogradu. Bolid mu se odmah zapalio i proletio kroz ogradu, ali on je brzo reagirao i, kako se činilo, bez većih ozljeda uspio bez jedne tenisice izaći iz bolida u plamenu neposredno prije nego što je eksplodirao i potpuno izgorio.

Odmah je helikopterom prebačen u bolnicu. Iz njegovog tima su objavili da je zaradio manje opekline po rukama i zglobovima.

“Grosjean je dobro. Ima lakše opekline na rukama i zglobovima. Sada je na pregledima, svjestan je svega. Čini se da je dobro, a spasilačka ekipa je brzo reagirala. Redari i FIA su obavili sjajan posao. Bilo je strašno. Imali smo sreću u nesreći i mislim da se izvukao”, izjavio je Guenther Steiner, direktor Haasa.

Sada se i Grosjean sam javio iz bolnice:

“Pozdrav svima, samo vam želim reći da sam dobro. Zapravo, skoro sam dobro. Hvala vam na porukama i posebno hvala osoblju na stazi i u bolnici. Nadam se da ću vam uskoro moći pisati poruke prstima te vas tako obavijestiti što se događa.”

Poznato je i na koji način se spasio.

“S razlogom postoje testovi na početku sezone na kojima se gleda koliko brzo možete iskočiti iz bolida. Morate to moći napraviti za manje od 10 sekundi. Grosjean je imao sreće što u sudaru s ogradom nije zaradio ozljede nogu pa je mogao istrčati”, rekao je bivši vozač Jolyon Palmer.