Tuzlansko Jedinstvo doživjelo najveći poraz u istoriji kluba

fena_jedinstvo_playoff1

Nezabilježen slučaj u bh. košarci dogodio se večeras u tuzlanskom Mejdanu.

U okviru 5. kola prvenstva BiH za košarkašice, Jedinstvo BH Telekom teško je poraženo u susretu sa ekipom Play Offa iz Sarajeva, rezultatom 41:100 (0:35, 11:25, 8:22, 22:18 ).

Kuriozitet meča je u tome da Tuzlanke u prvoj četvrtini nisu postigle nijedan poen, a da su prvi put loptu poslale kroz obruč u 12. minuti kada je kod rezultata 0:41 pogodila Jasmina Ahmetbegović.

Nakon što su u prošlom kolu poražene sa 48 razlike od Rudar Sporta, ovo je drugi teški poraz ekipe iz Tuzle koja baštini tradicije nekadašnjih prvakinja Evrope Jedinstva Aide.

Da trener gošći Goran Lojo nije u zadnjoj četvrtini uveo u igru „rezervistice“, poraz domaćeg sastava bio bi još ubjedljiviji, a i ovako je ovo najteži poraz Jedinstvo BH Telekoma u istoriji kluba.

Najviše poena u domaćem timu postigle su Ahmetbegović 17, te Ruščuklić 9, a u ekipi Play Offa Marković je postigla 20, Azinović 17, te Džombeta 13 poena.

Međutim, iako je Jedinstvo BH Telekom večeras poraženo, Tuzlanke bi utakmicu mogle dobiti za „zelenim stolom“.

Naime, po završetku susreta predstavnici domaćeg kluba uložili su žalbu zbog nastupa Miljane Džombete za sarajevski klub. Ona se nedavno vratila iz Slovačke, a u Jedinstvu BH Telekomu smatraju da njena registracija nije ispravna.

To je bio razlog i za svađu na parketu između direktorice Jedinstva Mare Lakić Brčaninović i trenera Play Offa Gorana Loje.

Bit će zanimljivo treće poluvrijeme utakmice, pogotovo ako je prepirku reprezentativnih trenera registrovao komesar Jadran Lasetović.

Inače, Džombeta je nastupila za sarajevski klub i u prošlom kolu protiv RMU Banovića, ali se gošće nisu žalile, jer su utakmicu riješile u svoju korist.