Ostali sportovi

mvp nba lige

Nikola Jokić neće igrati za reprezentaciju Srbije

16/06/2021

U Srbiji se nadaju da se ova izjava odnosi samo na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre na kojem Srbija u Beogradu plasman traži preko Dominikanske Republike, Filipina, Portorika, Senegala i Italije

Nikola Jokić se oglasio i poručio da ovog ljeta neće igrati za Srbiju. Najkorisniji košarkaš NBA lige ove sezone nije propustio nijednu Denverovu utakmicu i potreban mu je odmor.

“Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kad moram obavijestiti da i pored ogromne želje nisam u mogućnosti igrati za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tijela iziskuje duže odsustvo s terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i to moram prihvatiti. Uvjeren sam da momci imaju i bez mene kvalitetu za napraviti rezultat koji će nam svima donijeti puno radosti”, rekao je Jokić.

U Srbiji se nadaju da se ova izjava odnosi samo na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre na kojem Srbija u Beogradu plasman traži preko Dominikanske Republike, Filipina, Portorika, Senegala i Italije.

Jokiću, koji je ove sezone prosječno postizao 26.4 poena uz 10.8 skokova i 8.3 asistencije u najjačoj ligi svijeta, ovo je drugi put da otkazuje nastup u reprezentaciji. Prije četiri godine nije igrao na Evropskom prvenstvu i tada je zbog te odluke bio na udaru kritika navijača.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.