Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Nikola Jokić razbio je Clipperse, podsjetio je sve na Dirka Nowitzkog

jokic (1)

Početkom treće četvrtine bilo je i 19 razlike, no Denver je još jedanput pokazao da ga nikad ne treba otpisivati

Nikola Jokić sinoć je odigrao jednu od najboljih utakmica karijere. Iako su mu do triple-doublea nedostajale tri asistencije, s 34 koša, 14 skokova i sedam dodavanja bio je ključni čovjek za nevjerovatan preokret Denver Nuggetsa, koji su nadoknadili zaostatak od 19 poena u trećoj četvrtini, pobijedili LA Clipperse 111:98 i izborili majstoricu serije polufinala Zapada NBA lige.

Nuggetsi su već stvorili naviku velikih preokreta u ovogodišnjem doigravanju. Ovo im je već treći put da su okrenuli barem 15 poena zaostatka u trećoj četvrtini. Jedanput su to učinili u prvom krugu protiv Utah Jazza i jedanput protiv Clippersa. Također, drugu seriju zaredom nadoknadili su zaostatak od 3:1 u seriji. Protiv Jazza su preokrenuli na 4:3, a za novu senzaciju trebat će im još jedna pobjeda protiv Clippersa, u majstorici koja se igra u noći na srijedu po našem vremenu.

Jokić je bio ključni igrač Nuggetsa. Već u prvoj četvrtini zabio je 10 poena, a kakvu će nevjerovatnu večer imati dao je naslutiti sredinom druge četvrtine kad je s istekom napada morao šutnuti tešku tricu preko ruke Marcusa Morrisa. Učinio je to s laganim padom prema natrag i ispruženim koljenom, baš kao što je nekad činio Dirk Nowitzki. Lopta se nećkala, ali je ipak prošla kroz obruč.

View this post on Instagram

? That’s Tough! ?

A post shared by • #WholeNewGame • (@nba) on

Clippersi su na tu tricu odgovorili brutalnom serijom 16:2 u posljednji šest minuta poluvremena te na odmor otišli sa 16 poena viška. Početkom treće četvrtine bilo je i 19 razlike, no Denver je još jedanput pokazao da ga nikad ne treba otpisivati.

Već do kraja treće četvrtine Nuggetsi su potpuno istopili zaostatak, a u četvrtoj su preuzeli vodstvo i samo nastavili razbijati Clipperse, koji nisu znali šta ih je snašlo i kako su uspjeli ponovno prokockati takvu prednost.

U posljednjoj četvrtini Jokić je zabio još tri trice. Uključujući i onu ludu iz druge četvrtine, za tri poena gađao je 4/6.

“Možda zvuči čudno, ali mi na terenu uopće ne razmišljamo koliko gubimo. Igramo i ludo se zabavljamo. Trener nam je prije utakmice rekao da ne zaboravimo uživati u igri, a mi ga slušamo. Baš smo se dobro zabavljali u trećoj i četvrtoj četvrtini”, rekao je Jokić nakon utakmice.