Ostali sportovi

Nije kum dugme

Nikola Peković vraća milionski dug Duška Šarića

31/10/2018
nikola peković darko šarić

Više od tri godine Lončar i Duško Šarić bili su u pritvoru zbog pranja novca. Kada su pušteni na slobodu tužili su Crnu Goru

Bivši košarkaš Nikola Peković preuzeo je na sebe obvezu da banci vrati dug od 1,15 miliona eura svog kuma Duška Šarića, rođenog brata Darka Šarića.

Sve to ne bilo čudno da nije riječ o ljudima koji važe za najveće narko bosove u regiji i šire, navodi B92.

Kompanija Mat Compani, čiji kredit Peković vraća, osnovali su Jovica Lončar i braća Šarić. Više od tri godine Lončar i Duško Šarić bili su u pritvoru zbog pranja novca. Kada su pušteni na slobodu tužili su Crnu Goru zbog neosnovanog pritvora i traže 400.000 eura odštete.

B92 navodi kako porijeklo imovine Nikole Pekovića nije sumnjivo. Igrajući u NBA ligi zaradio je više od 73 miliona dolara.

Nikola Peković je krajem prošle godine ekskluzivno za “Blic” izjavio da je Duška Šarića upoznao 2014. godine. Neposredno nakon što je Šarić pušten iz pritvora.

“Duška Šarića upoznao sam u maju 2014. godine, neposredno nakon što je pušten iz pritvora. Nikada mi nije smetalo da se družim s njim. Jer je više puta pokazao koliki je prijatelj. S Duškom nemam nikakvih zajedničkih ulaganja. Ali to ne znači da ih neću imati kada on bude i pravomoćno oslobođen”, rekao je tada Peković.

Brat kuma Nikole Pekovića, Darko, tereti se za organiziranje šverca 5,7 tona kokaina. U posebnom postupku optužen je za pranje 22 miliona eura ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove, podsjeća B92.

Komentari

Autor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.