veliki uspjeh bh. rukometa

Nikola Prce: Možda se malo i ne znamo veseliti…

prce (1)

Reprezentativac Admir Ahmetašević je istakao da mu “sve ovo još djeluje nestvarno”

Povodom plasmana na EHF EURO 2022. koji je muška seniorska rukometna reprezentacija BiH izborila u prethodnom ciklusu kvalifikacija, član stručnog štaba Mario Kelentrić izjavio je da je posljednja utakmica kvalifikacija protiv Austrije bila jako teška i iscrpljujuća nakon utakmice koju su igrali protiv Njemačke.

– Utakmice protiv Austrije nam je otvorila put i vratila nadu da se možemo kvalificirati na EP. Atmosfera je bila dobra, imali smo sve što je trebalo za taj uspjeh i onda je na kraju došao plasman na EP. Nadam se da smo usrećili sve građane BiH i da će nas iduće godine u prvom mjesecu bodriti i navijati za svoju zemlju – kazao je danas na pres-konferenciji Kelentrić.

Kapiten Nikola Prce izjavio je kako je mislio da će ta utakmica sa Austrijom bila ključna, te da su odigrali lošu utakmicu jer su već znali da su na EP.

– Možda se malo i ne znamo veseliti jer mislim da je ovo veliki uspjeh i sigurno da možda nas ovo i vara. Već drugi put zaredom idemo na EP i mislim da je to jako veliki uspjeh za ovu reprezentaciju, za ovaj narod – kazao je Prce na pres-konferenciji.

Reprezentativac Admir Ahmetašević je istakao da mu “sve ovo još djeluje nestvarno”.

– Ovo je velika stvar za našu reprezentaciju za našu cijelu državu, za mene lično. Trener je zračio samopouzdanjem i mi uz njega, tako da smo vjerovali da ovo možemo postići – kazao je Ahmetašević.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj sinoć je u Grazu poražena od Austrije sa (27:23).

Tim porazom bh. rukometaši zauzeli su treće mjesto u Drugoj grupi, iza Njemačke i Austrije, ali su se sa četiri osvojena boda uspjeli plasirati na EP kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz osam kvalifikacionih grupa.

Tako će se izabranici selektora Ivice Obrvana po drugi zaredom naći u žrijebu za EP, koje će se 6. maja obaviti u Budimpešti.