Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EP u rukometu

Ništa od istorijske pobjede, Zmajevi se oprostili trećim porazom

rukometasi bih
FOTO: EHF

Izabranici Irfana Smajlagića su nakon poraza od Švedske i Nizozemske na isti način okončali i duels Gurzijom

Rukometna reprezentacija BiH oprostila se porazom od Evropskom prvenstva u rukometu koje se igra u Njemačkoj.

Izabranici Irfana Smajlagića su nakon poraza od Švedske i Nizozemske na isti način okončali i duel s Gurzijom. Gruzijci su slavili 22:19 (9:9 na poluvremenu).

Sjajno smo otvorili meč i poveli sa 8:2. No, Gruzijci su se pribrali i do poluvremena uspjeli izjednačiti.

Najveći problem za nas u prvom dijelu bio je direktan crveni za Adina Faljića, nakon nesmotrenog starta nad jednim gruzijskim igračem u 25. minutu utakmice.

Početak drugog dijela je također bio bolji po nas. Krenuli smo sa serijom 3:0 i poveli sa 12:9, ali i to je bilo kratkog daha. Uslijedila je serija Gruzijaca od 5:1.

Najefikasniji u našim redovima bio je Panić sa sedam golova, dok je s druge strane u timu Gruzije najefikasniji bio Giorgi Tskhovrebadze sa šest golova.

Prvi golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić večeras nije branio protiv Gruzije. Burić nije povrijeđen i selektor Irfan Smajgalić je donio odluku da naš sjajni golman ne bude u rosteru za večerašnji meč.

Na golu su se večeras rotirali Ahmetašević i Hodžić i obojica su meč završili sa po četiri odbrane.

Iako smo već nakon dva kola ostali bez šansi za plasman dalje, bh. rukometaši su mogli popraviti utisak i protiv Gruzije doći do istorijske, prve pobjede na smotrama najboljih evropskih selekcija. Bio je ovo reprezentaciji BiH sedmi uzastopni poraz, a svakako je bolna i činjenica da naš tim pobjedu na Evropskom prvenstvu čeka već devet utakmica.