Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ep u rukometu

Hodžić nakon novog poraza rukometaša: Nadam se da dolaze neka bolja vremena

harun hodzic
FOTO: Chambéry Savoie Mont-Blanc Handball

Hodžić je susret završio s četiri odbrane, kao i Ahmetašević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Harun Hodžić komentarisao je poraz od Gruzije na Evropskom prvenstvu u posljednjoj utakmici u našem ovogodišnjem nastupu.

“Imamo 8:2 nakon petnaestak minuta i ponašamo se kao da je utakmica već dobijena. Pravimo neke greške, ne vraćamo se u odbranu, prvi ja, pa svi ostali, primamo neke glupe golove. To je dalo Gruziji šansu da se nada i sami smo im dali tu šansu da pobijede utakmicu. Na plus 6 treba znati nastaviti dalje i žargonski rečeno, “zakopati” protivnika, a mi to nismo znali da uradimo večeras”, kazao je Hodžić.

I on je pohvalio sjajnu podršku navijača reprezentacije BiH.

“Možda je to jedina svijetla tačka kad sve sumiramo. Ja iskreno zahvaljujem navijačima, volio bih da smo mogli zahvaliti na terenu, ali to nismo uradili ni u jednoj od ove tri utakmice. Nadam se da dolaze neka bolja vremena, i da ćemo moći da pomognemo svi na terenu, pružimo podršku i zahvalimo ljudima što dolaze u ovolikom broju na naše utakmice”, kazao je Harun Hodžić.

Hodžić je susret završio s četiri odbrane, kao i Ahmetašević. Prvi golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić večeras nije branio protiv Gruzije. Burić nije bio povrijeđen, selektor Irfan Smajgalić je donio odluku da naš sjajni golman ne bude u rosteru za večerašnji meč.