Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ep u rukometu

Norveška se pobjedom oprostila od EP, Šveđani odigrali “pod ručnom”

norveska svedska rukomet
FOTO: ehfeuro.eurohandball.com

Druga runda grupne faze biće završena sutra utakmicama u grupi A

Završena je i posljednja utakmica druge faze rukometnog EP u grupi B. Norvežani su na oproštaju od EP uvjerljivo savladali aktuelne prvake Šveđane (33:23), koji su i prije ove utakmice osigurali polufinale. Bila je to sedma pobjeda Norveške u 14 službenih utakmica protiv Švedske i treća na EHF EURU.

Norveška je tako završila nastup na EHF EURO 2024 izjednačivši svoju najveću pobjedu ikada na turniru, a Švedska je izjednačila svoj najveći poraz ikada. Alexandre Blonz je briljirao s 11 golova iz 12 pokušaja, uključujući tri sedmerca, i izabran je za igrača utakmice.

Podsjećamo, u ovoj grupi u polufinale ide i Danska, dok će Slovenije igrati utakmicu za peto mjesto. Slovenci su do tog cilja stigli savladavaši upravo Dance (28:25).

Portugal je danas odigrao neriješeno (33:33) sa Nizozemskom i oprostio se od EP.

Druga runda grupne faze biće završena sutra utakmicama u grupi A. Mađari imaju šanse za polufinale, ali im za to treba pravo čudo. Da pobijede Francusku (od 18,00h), a da Njemačka izgubi od otpisane Hrvatske (od 20,30h). Austrija će (od 15,30h) tražiti svoju šansu za utakmicu od petog od šestog mjesta, a protivnik će im biti Island.

Sutra ćemo dakle saznati ko će na megdan Dancima u drugom polufinalu (prvo će igrati Francuska – Švedska), te s kim će Slovenci igrati za peto mjesto.