Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Minusi, sunčani intervali, kiša… Hoće li biti još obilnog snijega ove zime?

Sarajevo prekrilo 30ak centimetara snijega
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Loša vijest za naše planine koje imaju jednu od lošijih sezona po pitanju količine snijega

U Bosni i Hercegovini danas će biti malo do umjereno oblačno vrijeme i nešto sunčanije na jugu.

Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Tokom dana se očekuje postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab, južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu do 5, a najviša dnevna između 3 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za narednih 10 dana

Kako javlja BHmeteo, u narednih 10 dana uticaj anticiklone uz dominantno suho vrijeme i česte sunčane intervale. Tek povremeno kratkotrajna naoblačenja koja mogu usloviti malo padavina lokalno.

U narednih 10 dana uticaj anticiklone uz dominantno suho vrijeme i česte sunčane intervale. Tek povremeno kratkotrajna…

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, January 23, 2024

Većih padavina zasada nema na vidiku, a za novi pomena vrijedan snijeg ćemo se načekati. Loša vijest za naše planine koje imaju jednu od lošijih sezona po pitanju količine snijega.

Temperature u blagom porastu. Iako će jutra često ostati hladna uz mraz, većih minusa kao u proteklom periodu više nema.

Prognoza za naredne dane

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Prije podne i sredinom dana u nizinama sa prolaznom slabom kišom, a u višim područjima sa snijegom. Na jugu zemlje bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U petak više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili slabom kišom, uglavnom prije podne. U Hercegovini sunčano i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.