Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Norvežanin Kilde slavio u superveleslalomu

Aleksander Aamodt Kilde

Norveški 23-godišnji skijaš Aleksander Aamodt Kilde stigao je do svoje druge pobjede u Svjetskom kupu, nakon što je bio najbrži na superveleslalomu u austrijskom Hinterstoderu.

Kilde je stazu svladao za 1:29.89 minuta i za 24 stotinke nadmašio Slovenca Boštjana Klinea koji se drugi put ove sezone našao na pobjedničkom postolju. Treće mjesto osvojio je vodeći svjetski skijaš Marcel Hirscher koji je time povećao svoju prednost u redoslijedu za Veliki kristalni globus u odnosu na Norvežanina Henrika Kristoffersena na 263 boda uoči nedjeljnog, drugog veleslaloma u Hinterstoderu.

Kilde je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu ostvario prije četiri tjedna na spustu u Garmisch Partenkirchenu, a u superveleslalomu je po drugi put stao na pobjedničko postolje, nakon trećeg mjesta u prosincu u talijanskoj Val Gardeni.

Iako je već mjesec dana izvan stroja zbog ozljede križnog ligamenta, u redoslijedu za Kristalni globus u superveleslalomu još je uvijek vodeći Norvežanin Aksel Lund Svindal s 310 bodova.