Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Nova pobjeda Nurkićevih Trail Blazersa, Milwaukee savladao prvake

damian-lillard

Boston je neočekivano teško došao do pobjede nakon produžetka protiv slabašne ekipe Phoenixa.

Košarkaši Portland Trail Blazersa savladali su Los Angeles Clipperse sa 116:105, u jednom od zanimljivijih susreta sinoćnjeg programa NBA lige.

Do devete ovosezonske pobjede Portland je predvodio bekovski dvojac Damian Lillard – CJ McCollum, koji je ukupno ubacio 48 poena. Lillard je postigao 25, a McCollum 23 poena.

Raspoložen je bio i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić sa 16 poena i devet skokova.

U timu Clippersa s po 20 poena istaknuli su se Danilo Gallinari i Lou Willimas s po 20 poena, ali njihov učinak nije bio dovoljan da izbjegnu peti poraz.

Oklahoma City Thunder savladala je Houston Rocketse bez prve zvijezde ekipe Russela Westbrooka koji se oporavlja od povrede skočnog zgloba.

Thunder je već krajem treće četvrtine riješio pitanje pobjednika kada je razlika na semaforu pokazivala na +20 za domaćina.

Istaknuo se Paul George s 20 poena, 11 skokova i šest asistencija, a raspoložen je bio i centar Steven Adams s 19 poena i deset skokova.

Houston ove sezone igra neprepoznatljivo. Finalista zapadne konferencije iz prošle sezone ostvario je učinak od četiri pobjede i šest poraza, trenutno je 12. ekipa zapada i evidentno se nalazi u rezultatskoj krizi.

Jedini raspoloženi košarkaši Houstona sinoć su bili James Harden i Clint Capela. Harden je postigao 19, a Capela 17 poena.

Boston je neočekivano teško došao do pobjede nakon produžetka protiv slabašne ekipe Phoenixa.

Sunsi su mnogo bolje otvorili ovaj meč i već na poluvremenu su imali 20 poena prednosti, međutim Celticsi u drugom poluvremenu, pogotovo u zadnjoj četvrtini koju su dobili 15 poena razlike, uspjevaju sustići prednost protivnika i doći do produžetka. Trojku za produžetak pogodio je Marcus Morris.

Demoralisani Sunsi u produžetku nisu imali snage da odgovore na napade gostujućeg tima, te upisuju deveti poraz, dok je Bostonu to bila sedma pobjeda.

Veliko iznenađenje priredila je ekipa Milwaukee Bucksa, koja je u gostima deklasirala aktuelne prvake Golden State Warriorse sa 134:111.

Do velike pobjede Milwaukee su prevodili Eric Bledsoe s 26 i Giannis Antetokounmpo s 24 poena i devet skokova.

U taboru prvaka najefikasniji je bio Klay Thompson s 24 poena, a Kevin Durant je dodao 17.

Warriorsima je to bio tek drugi poraz u ovoj sezoni, uz deset pobjeda, pa su i dalje lideri zapadne konferencije. Milwaukee je druga ekipa istoka s učinkom od devet pobjeda i dva poraza.

Rezultati sinoćnjih susreta:

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 98:80
Phoenix Suns – Boston Celtics 109:116 (produžetak)
Portland Trail Blazers – LA Clippers 116:105
Golden State Warriors – Milwaukee Bucks 111:134

Rezultati by SofaScore

nba