Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"25. decembra"

Nova sezona NBA lige počinje prije nego se očekivalo?

nurkic-doncic
Orlando, FL - AUGUST 11: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks hugs Jusuf Nurkic #27 of the Portland Trail Blazers before the game on August 11, 2020 at The Field House in Orlando, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2020 NBAE (Photo by Garrett Ellwood/NBAE via Getty Images)

Ovaj datum je poseban u NBA, jer se tradicionalno na Božić igraju utakmice između najboljih ekipa, te čelnici lige žele to i da iskoriste

ESPN piše da postoji mogućnost da NBA sezona 2020/21 počne već u decembru, jer je to želja čelnika najjače košarkaške lige na svijetu, koji su zasjedali danas.

Adam Silver, komesar NBA lig, nakon završetka prethodne sezone rekao da ne zna kada će početi nova, ali da se nada da će to biti u januaru, međutim mogla bi početi i ranije.

Cilj je bio da se navijači vrate u dvorane, međutim posljednjih dana se polako odustaje od toga, jer se pandemija korona virusa ne stišava, tako da je prioritet sada da sezona startuje krajem decembra ili početkom januar.

Razgovarat će se o 25. decembru. Ovaj datum je poseban u NBA, jer se tradicionalno na Božić igraju utakmice između najboljih ekipa, te čelnici lige žele to i da iskoriste.

Navodi se i da će se 30. oktobra sve tačno znati

nba