Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"online škola"

Pilav: Nisam učestvovala u donošenju naredbe Kriznog štaba od 21. oktobra

aida pilav (1)

U demantu Pilav navodi da je u samoizolaciji od 17. oktobra, od kada joj je Covid-19, a o čemu je javnost detaljno informirana

Predsjednice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, prof.dr. Aide Pilav demantira informaciju pojedinih medija da se ona „iz samoizolacije bez obrazloženja izuzela iz naredbi Kriznog štaba Skupštinu Kantona Sarajevo“.

U demantu Pilav navodi da je u samoizolaciji od 17. oktobra, od kada joj je Covid-19, a o čemu je javnost detaljno informirana.

„Nisam učestvovala u pisanju niti donošenju Naredbe od 21. oktobra. Također ističem da nisam konsultovana ni za činjenicu da u potpisu ove naredbe stoji moje ime“, naglašava prof.dr. Aida Pilav.

Tekst pomenute Naredbe potpisala je pomoćnica ministra zdravstva KS, dr. Alma Kadić koja je od strane članova Kriznog štaba određena da koordinira radom ovog savjetodavnog tijela do mog povratka, a čiji je potpis uklonjen sa objavljenog faksimila ove naredbe u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Podsjećamo, Krizni štab Ministarstva zdravstva KS donio je 21. oktobra novu naredbu kojom je, između ostalog, naložio da se od petka, 23. oktobra, u svim srednjim školama uvede isključivo online nastava.